< program Rob Hornstra

Rob Hornstra — DIY Storytelling
Radionica | 4. - 5.9. | 10:00 | Galerija Klovićevi dvoriPridružite se Robu Hornstri na dvodnevnoj intenzivnoj radionici namjenjenoj za fotografe, dizajnere i pripovjedače koji žele naučiti kako konstruirati i predstaviti svoje dugogodišnje fotografske projekte.

“Mnogi ambiciozni fotografi su konzervativni po pitanju predstavljanja svojih projekata, često ih nudeći besplatno – novinama, časopisima ili izdavačima. Prepuštaju svoju sudbinu u ruke drugih i čekaju” kaže Hornstra. “To je nepotrebno.”

 Ova radionica je o onome što svi priželjkujemo kao pripovjedači i fotografi: Slobodu. Sloboda stvara prilike. Prilike stvaraju vašu budućnost. 

Rob će u tijeku dva dana diskutirati o beskrajnim mogućnostima za samostalno izdavaštvo koje su se otvorile s popularizacijom interneta i digitalnih tehnika printanja. Kurikulum će se također baviti načinima kako privući publiku za vaš projekt, suradnjama među fotografima i piscima, crowdfundingom i procesom sporog novinarstva. Glavni cilj ove radionice je pomoći sudionicima da postanu samostalni i oslobođeni fotografi i izdavači, spremni prikazati svoje projekte svijetu.

Od 2009. godine fotograf Rob Hornstra i pisac Arnold van Bruggen surađuju na The Sochi Projectu, dokumentirajući ruski grad Soči prije njegovog privlačenja svjetske pažnje kao mjesto održavanja Zimskih Olimpijskih Igara 2014. godine. Hornstra će na ovoj radionici dati svoj uvid u financiranje i marketing koristeći The Sochi Project kao primjer samostalno izdanog fotografskog projekta.

 

Sudionici: 10 – 15
Jezik: Engleski
Vrijeme održavanja: 10:00 – 17:00