,

Korisne informacije

 Kako doći do Zagreba

Avionom

Zračna luka Pleso udaljena je 17 km od Zagreba. Postoji redovna autobusna linija koja vozi svakih 30 min i koja vas može odvesti i dovesti od aerodroma do glavnog autobusnog kolodvora u gradu. Cijena karte je 30 kn, a raspored vožnji možete pronaći ovdje.


Vlakom

Glavni kolodvor u Zagrebu povezan je sa svim većim europskim gradovima poput Beča, Budimpešte, Züricha, Münchena, Salzburga, Ljubljane i Sarajeva. Također postoje i EuroCity i InterCity vlakovi koji povezuju susjedne gradove i Zagreb. Više informacija o vezama i raspored vlakova možete pronaći na službenoj stranici HŽ-a.

 

Busom

Autobusni kolodvor nalazi se u blizini željezničkog kolodvora i centra grada, koji su udaljeni oko 10 min pješice ili 3 stanice tramvajem (linije 2 i 6). Raspored autobusa možete pronaći ovdje.

 

Snalaženje u gradu

 

Zagreb ima dobro povezan sustav javnog prijevoza koji se sastoji od tramvaja, autobusa i uspinjače. Postoji 15 tramvajskih linija u gradu koje voze od 04:00 do 24:00. Cijena karte je 10 kn, a karta se može kupiti kod vozača ili na lokalnom kiosku. Raspored buseva i tramvaja možete pronaći ovdje.

 

Festivalske lokacije

 

Galerija Klovićevi dvori (Jezuitski trg 4, 10000, Zagreb)

Kula Lotrščak (Strossmayerovo šetalište 9, 10000, Zagreb)

Galerija Zvonimir (Bauerova 33, 10000, Zagreb)

Galerija Kranjčar (Kaptol 26, 10000, Zagreb)

Galerija Miroslav Kraljević (Pavla Šubića 29, 10000, Zagreb)

Dokukino KIC (Preradovićeva 5, 10000, Zagreb)

 

Gdje odsjesti

Hotel Westin

Taban Bar & Hostel

 

 

Gdje jesti

Kava Tava

Rougemarin

nishta

 

Više informacija također možete saznati na stranici Turističke zajednice grada Zagreba.