< Projects

MATKO VUČICA: “Aerodromi”U početku slučajno, kasnije svjesno počeo sam birati letove u kojima moram čekati po par sati nekada i po pola dana, ne da bi došao do grada u kojem se privremeno nalazim već da ostanem na aerodromu. Šetajući da upoznam taj jedan mikro svijet koji egzistira sam za sebe. Usputno, prolazno i užurbano ljudi se ne obaziru i tu ja hvatam sebično jedan djelić atmosfere za sebe, trudeći se staviti tog putnika u kontekst nečega većega od njega samoga da on ne dominira tom pričom ali da je ipak tu.

Nema gorega nego kada moram trčati na drugi let jer tada postajem kao i svi drugi… kroz glavu mi prolazi koliko toga sada moram propustiti. Moj projekt su aerodromi, kratke crtice života u njima, života putnika, radnika. Sve je krenulo 2008 godine prvi let, prvo dulje putovanje, prvi aerodrom i stanka od par sati aparat i moja vječita dilema između crno bijeloga i boje.

Matko Vučica, rođen je 1982. g. u Zagrebu. Nakon srednje škole odlazi u Rijeku na studij medicine koji završava 2009. g. te se vraća u Zagreb. U Rijeci se 2003/4. g. počinje zanimati za fotografiju. Sebe opisuje kao vječitoga putnika koji je najsretniji u pokretu, dok promatra prolaznike, ljude, ulice, aerodrome.