< Vijesti

Bogat program 3. međunarodnog festivala fotografije Organ VidaMeđunarodni festival fotografije Organ Vida održat će se pod generalnim sponzorstvom Epson Hrvatska, uz potporu Grada Zagreba i u suradnji s Kulturom promjene SC-a od 19. do 21. svibnja u prostorijama Studentskog Centra u Zagrebu.

Treći po redu međunarodni festival fotografije otvorit će se 19. svibnja u 20 sati akustičnim koncertom mladog kantautora Luke Belanija te izložbom profesionalnih i amaterskih fotografa na temu “O ljudima”. Na izložbi će biti izložene fotografije trideset i tri autora iz 5 zemalja – Hrvatske, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije i Srbije.

Organ Vida odvijat će se na dvije lokacije, u prostorijama fotografskog studija udruge Omnibus gdje će se 19. svibnja održati fotografske radionice s voditeljima Sinišom Uštulicom, Igorom Šelerom, Jadrankom Begićem Stripyjem i poznatim hrvatskim fotografomTomislavom Dolenecom te u prostorijama Studentskog Centra.

Drugog dana festivala, 20. svibnja, u prostorijama Studentskog Centra bit će organiziranapredavanja renomiranih predavača: Želimira Koščevića, diplomiranog povjesničara umjetnosti i etnologa, Stanka Hercega, diplomiranog filmskog i TV snimatelja, kolektiva Kadar36 te Mije Vesovića, diplomiranog filmskog i TV snimatelja.

Treći dan festivala, 21. svibnja, rezerviran je za predavanje Vedrana Gulina, kreativnog direktora agencije Proximity, mlade hrvatske fotografkinje Martine KenjiAne Opalić, diplomirane filmske i TV snimateljice te Marjana Radovića, stručnjaka za podvodnu fotografiju.

Treći međunarodni festival fotografije Organ Vida zatvorit će se dodjelom nagrada autorima najboljih izloženih fotografija te tulumom u Teatru &TD s DJ Mayo (JabbaTon Zg).

Od prijavljenih 307 autora iz 30 zemalja i 1275 fotografije stručni žirij izabrao je najboljih 33 autora iz 5 zemalja – Hrvatske, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije i Srbije.

Ulazak na festival, kao i popratni programi, su besplatni.

 

Odabrani autori za postav izložbe 3. međunarodnog festivala fotografije:

1.Lana Mujičić (Hrvatska)

2. Bruna Tomšić (Hrvatska)

3. Dragoslav Dragičević (Hrvatska)

4. Ivan Pavliš (Hrvatska)

5. Martina Kenji (Hrvatska)

6. Kristijan Tabet (Hrvatska)

7. Ivan Mijić (Hrvatska)

8. Darija Turina (Hrvatska)

9. Boris Štromar (Hrvatska)

10. Vedran Rosandić (Slovenija/Hrvatska)

11. Damir Ivanković (Hrvatska)

12. Luka Kosic (Hrvatska)

13. Igor Marinović (Srbija)

14. Ivana Hengl (Hrvatska)

15. Inia Herenčić (Hrvatska)

16. Tjaša Kalkan (Hrvatska)

17. Milica Dukić (Srbija)

18. Goran Stamenković (Srbija)

19. Vesna Špoljar (Hrvatska)

20. Morena Kvaternik (Hrvatska)

21. Max Juhasz (Hrvatska)

22. Stijepo Brbora (Hrvatska)

23. Vedran Marketić (Hrvatska)

24. Ivana Marinić Kragić (Hrvatska)

25. Srđan Kovačević (Hrvatska)

26. Damjan Dević (Hrvatska)

27. Gordan Jarić (Srbija)

28. Mario Leko (Hrvatska)

29. Ivica Drusany (Hrvatska)

30. Aleksandra Perovic (Srbija)

31. Matija Brumen (Slovenija)

32. Małgorzata Goliszewska (Poljska)

33. Jared Kuzia (SAD)