< Vijesti

Borko Vukosav na festivalu fotografije FORMAT 2017.Fotograf Borko Vukosav svoj će projekt nazvan „Nekad bilo“ izložiti na prestižnom festivalu fotografije FORMAT u Derbyju, čije je otvorenje zakazano za 23. ožujka. Tema ovogodišnjeg Festvala jest stanište (engl. habitat), a Vukosav je izabran među više od 1200 pristiglih prijava iz čitavog svijeta. Izložba će trajati od 24. ožujka do 23. travnja.

 

Borko Vukosav, Nekad bilo 2

© Borko Vukosav, Nekad bilo

 

Kako Vukosav sam kaže, rođen je u državi s dva pisma, tri jezika, pet nacionalnosti, šest republika, sedam susjeda, državi koja više ne postoji. U svom projektu „Nekad bilo“ propituje kolektivno sjećanje na nekadašnju glorificiranu socijalističku republiku fotografirajući njene preostale simbole moći, primjerice podzemni aerodrom Željava, spomenik ustanku naroda Banije i Korduna, političku školu u Kumrovcu i mnoge druge. Nakon izložbe na FORMATU, projekt će biti izložen i na festivalu Backlight u Finskoj.

 

Borko Vukosav, Nekad bilo 3

© Borko Vukosav, Nekad bilo

 

Borko Vukosav, Nekad bilo 4

© Borko Vukosav, Nekad bilo

 

FORMAT festival održava se bijenalno u gradu Derbyju i vodeći je međunarodni festival fotografije u Ujedinjenom Kraljevstvu te jedan od važnijih u svijetu. Ove godine na svom osmom izdanju ugostit će više od dvjesto međunarodnih fotografa na više od 30 izložbi i mnogo popratnih događaja.

 

Naslovna fotografija: © Borko Vukosav, Nekad bilo