< Vijesti

Corinne Noordenbos dobitnica je prestižne Education Award 2014Corinne Noordenbos pročelnica je odsjeka za fotografiju na haškoj Royal Academy of Art te ujedno i jedna od članica ovogodišnjeg žirija Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida. Prošlog tjedna primila je prestižnu nagradu Education Award 2014 koju dodjeljuje British Royal Photographic Society.

Ta nagrada dodjeljuje se od 2011. kako bi se nagradili doprinosi u razvoju fotografskog obrazovanja izuzetnih predavača koji su svojim radom inspirirali i postizali nevjerojatne uspjehe.

“Corinne je nevjerojatna, ispunjava sve kriterije ove nagrade i puno više od toga” izjavila je Anne Braybon, savjetnica fotografske komisije pri londonskoj Nacionalnoj galeriji portreta koja je nominirala Corinne. Braybon je za Corinne puna riječi hvale. Ističe njezin način rada koji je uvjetovan njezinom pronicljivošću, enciklopedijskim poznavanjem fotografske povijesti i suvremenog rada. Svakako treba istaknuti i njezin odnos sa studentima kojima se posvećuje na individualnoj razini i tako iz svakog izvlači ono najbolje.

Nakon što joj je uručena nagrada, Noordenbos se zahvalila i rekla kako je iznimno počašćena što je prva strankinja koja je primila ovu nagradu. “To znači kako je nizozemska fotografija internacionalno poznata. Kao učitelj, često si u sjeni postignuća svojih studenata. Ova nagrada se ističe, jedina je takve vrste i primiti ju znači da je moj rad prepoznat i prihvaćen. Jako sam zahvalna Royal Photographic Society-u zbog toga.”

Corinne će boraviti u Zagrebu tijekom održavanja festivala, sudjelovati na panelima i održati samostalno predavanje na temu Teorija, praksa i nizozemska fotografija 29. rujna u 12 sati na Akademiji dramske umjetnosti.