< Vijesti

Izložba fotografija Matka Vučice: AerodromiOtvaranjem izložbe fotografija “Aerodromi” u petak, 7.10.2011. u 19h, Matko Vučica predstavlja svoje radove na kultnom mjestu “Pod starim krovovima”. Markov projekt su aerodromi i kratke crtice iz života putnika i radnika koji se odvija na njima. Sve je krenulo 2008. godine; prvi let, prvo dulje putovanje, prvi aerodrom i stanka od par sati, aparat i Markova vječna dilema između crnog i bijelog i boje.

U početku slučajno, a kasnije svjesno, počeo je birati letove u kojima mora čekati po par sati, a ponekad i pola dana, ne bi li što duže ostao na aerodromu i šetajući po njemu upoznao taj jedan mikrosvijet koji egzistira sam za sebe. Usputno, prolazno i užurbano, ljudi se ne obaziru. I tu Marko sebično hvata jedan dijelić atmosfere, trudeći se staviti tog putnika u kontekst nečeg većeg od njega samog, u kojem on ne dominira tom pričom, ali je ipak tu. Nema goreg od trčanja na drugi let jer tada postaje kao i svi drugi…kroz glavu mu samo prolazi koliko će toga propustiti.

Matko Vučica rođen je 1982. u Zagrebu. Nakon srednje škole odlazi u Rijeku na studij medicine koji završava 2009. godine, a potom se vraća u Zagreb. Njegovo zanimanje za fotografijzu započinje u Rijeci krajem 2003. Sebe opisuje kao vječnog putnika najsretnijeg u poketu dok promatra prolaznike, ulice i aerodrome.
Organ Vida je Markov serijal Aerodromi objavio u sekciji PROJEKT.