< Vijesti

Izložba Marina Viculin – Fotografi u Galeriji KranjčarOtvorenje izložbe Marina Viculin – Fotografi,  pete iz ciklusa Mentalni sklop 2, održat će se u četvrtak 20. travnja s početkom u 19h. Izložba će biti otvorena do 19. svibnja.

Otvorenju će prethoditi razgovor kustosa izložbe Mladena Lučića s umjetnicima. Na izložbi sudjeluju: Jelena Blagović, Ana Opalić, Darije Petković, Ivan Faktor, Ivan Posavec, Mijo Vesović, Petar Dabac, Sven Stilinović, Marko Ercegović, Boris Cvjetanović, Josip Klarica, Igor Kuduz, Silvestar Kolbas, Meira Mujčić, Maja Moro, Stanko Herceg, Nika Radić, Darko Bavoljak, Davor Sanvicenti.

Nedavno preminula istaknuta domaća povjesničarka umjetnosti Marina Viculin, kustosica i bivša ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, osoba je koja je trajno zadužila hrvatsku fotografsku scenu svojim radom na afirmaciji medija i time promijenila pogled na fotografiju u općoj društvenoj percepciji.

Stoga je Udruga Organ Vida osnovala 2017. Nagradu Marina Viculin, novu nagradu za hrvatske umjetnike/ce za stvaralaštvo u mediju fotografije, čiji je cilj cilj unapređenje razvoja umjetnika i ohrabrenje njihovu budućem djelovanju.

Da podsjetimo, Nagrada Marina Viculin 2017. dodjeljuje se temeljem natječaja koji je otvoren za pojedince ili kolektive, umjetnike/ce koji se izražavaju u mediju fotografije. Hrvatski državljani ili strani državljani koji žive u Hrvatskoj imaju pravo na prijavu, a novčani iznos od 25.000 kn bit će dodijeljen jednom autoru/ici ili umjetničkom kolektivu prema odluci međunarodnog žirija za završetak započetog umjetničkog projekta i izložbenu prezentaciju tijekom Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida 2018.

Rok za prijavu je 1. srpnja 2017.

Naslovna fotografija: Galerija Kranjčar