< Vijesti

Izložba “Uređivanja objekata” Petra RauchaOtvorenje izložbe ljubljanskog umjetnika i fotografa Petra Raucha  “Uređivanja objekata”  održat će se 20. veljače u 20 sati u Centru za kulturu Novi Zagreb. Izložba predstavlja presjek autorova višegodišnjeg stvaralaštva, a bit će otvorena do 8. ožujka 2017.

 

O autoru:

Peter Rauch se na izrazito osebujan način fokusira na marginalne, ali još uvijek uobičajene prostore i prizore iz svakodnevnog života. U svom dugoročnom istraživanju koncepta objekta kroz fotografiju, instalaciju i teoriju privlače ga vizualne senzacije umjetnih struktura koje je stvorio čovjek te tragovi ljudske prisutnosti u prirodi. Unatoč njihovoj skromnosti (ili upravo zbog nje), njegovi su motivi često obilježeni osjećajem tjeskobe i otuđenosti. Objekte i fotografije, koji su rezultat planirane prostorne intervencije ili slučajno zabilježene situacije, umjetnik ne želi narativno artikulirati, već ih prepušta dvosmislenosti vizualnog jezika.

Peter Rauch (1978.) diplomirani je arhitekt, magistar fotografije i doktorski kandidat iz područja filozofije i teoretske psihoanalize. Radi kao samostalni umjetnik te profesor fotografije na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna i na Visokoj školi za usluge VIST u Ljubljani.

 

Izvor teksta i fotografije: Centar za kulturu Novi Zagreb