< Vijesti

Lubenice – fotografski izletOtok Cres. Po novim istraživanjima najveći hrvatski otok, a poslije Hvara i najdulji. U visinu se proteže strmoglavih 648 metara, a i jedno je od rijetkih mjesta gdje obitavaju i predivni bjeloglavi supovi. Na Cresu su smještene Lubenice koje se nalaze na visokoj klisuri nad morem, na zapadnoj obali cresa, na 378 metara nadmorske visine. To malo romantično, mistično i svakako inspirativno mjestašce, staro je preko četiri tisuće godina. U proljeće, ispunjeno morskim zrakom…. Lubenice na visokoj litici koje preletaju bjeloglavi supovi…E, tamo vas vodi udruga Omnibus. Udruga Omnibus u suradnji s FAU (Foto art unija) i Centar za održivi razvoj “GERBIN” (Lubenice) vodi vas na kreativni, zabavni, spektakularno-korisni vikend – FOTO RADIONICA u LUBENICAMA!
Cijeli projekt je pod pokroviteljstvom partnera SONY koji podupire fotografskom opremom, aEPSON će osigurati izrade naj fotografija za izložbu. Plan je ovakav: zabava, druženje, fotkanje svih i svega, sunčanje, edukacija, malo teorije a mnogo praktičnog rada….! Akcija bez prestanka, projekcije filmova, izložba pod kustosom najboljih i najkreativnijih fotki… Klopa, cuga, opuštanje i punjenje baterija (doslovce!) Na vrijeme osigurajte svoje mjesto pod lubeničkim suncem! Požurite s prijavom, jer mjesta su ograničena i ima ih malo. Na izlet vodimo samo 15 ljudi!

Program:

20.05. Petak:
Polazak iz Zagreba: Velesajam, ulaz JUG u 16:00 h.
Dolazak u Lubenice u večernjim satima. Razmještanje po sobama, večera, dogovor, cuga…

21.05. Subota:
9:00 – 11:00 h – prvo predavanje – HDR (high dynamic range) fotografija
11:00 – 13.00 h – prvo fotkanje „praktični pristup, priprema i lov hdrova”
13:00 h – iskrcaj ulova na računala, ručak, pauza sat vremena
15:00 h – Izrada i obrada HDR fotografija (~ sat i pol)
17:00 h – predavanje – panorame i tehnike spajanja; 360° demonstracije.
19:00 h – fotkanje do zalaska sunca: slobodni stil, a na zadanu temu za izložbu. Kustos Dražen Lapić
21:00 h večera; noćno snimanje, druženje, cuga….

22.05. Nedjelja:
9.00 – 12:00 h – fotkanje za izložbu.
12:00 h – odabir 3 naj fotografija svakog autora i isporuka fotografija kustosu Draženu Lapiću. Samo jedna od 3 odabrane fotografije po autoru prolazi na izložbu.
13:00 h – ručak
15:00 h – otvorenje izložbe u galeriji
17:00 h – polazak za Zagreb
~ 22:00 h – povratak u Zagreb

Cijena izleta iznosi 1 200,00 kn, a uključuje:

– 2 noćenja (osnovni smještaj, nema TV, nema Interneta, nema fancy jacuzzi kada ili čak kuhinje. Krevet, kupaona, WC.)
– 2 ručka i 2 večere,
– prijevoz autobusom i trajektom do Lubenica i nazad.

U cijenu izleta nije uključen doručak!

NAPOMENA: Ovaj izlet je pravi izazov i to ne samo fotografski!

Naime, smještaj je organiziran po sobama rustikalnog stila u samom mjestu. U smještaju će biti uključen WC i kupaona, ali ne i kuhinja. Zaboravite wifi pristup Internetu ili televizor. Dućan ne postoji. Konoba se otvara tek u 10 h ujutro, a prvo mjesto daleko je 2 km. (ta informacija bi bila olakšavajuća, da je bolja situacija u okolici, ali nije ni tamo.)

Ukratko, nema nikakvih sadržaja na koje smo navikli. Uz to, doručak je nešto za što se morate sami snaći. Kako znate i umijete. (Možda je ovdje dobro napomenuti da su bjeloglavi supovi izumiruća i visko zaštićena vrsta…! Da vam ne padne svašta na pamet….)

Obavezno je imati DSLR fotoaparat i stativ. Obavezno. Dobro? Bez toga nema… i nema. OK? Prijavite se OVDJE!