< Vijesti

Međunarodni festival fotografije FORMATRecenzije portfolija festivala FORMAT

Međunarodni festival fotografije FORMAT organizira recenziranje portfolija koje će se održati u subotu 25. ožujka 2017. u Derbyju. Organizatori Festivala pažljivo su odabrali više od 45 međunarodnih stručnjaka iz cijeloga svijeta u području fotografije koji će održati jednodnevno recenziranje, a među njima je i direktorica našega Organa Vida Marina Paulenka. Ovo je najveći međunarodni osvrt na portfolije u Ujedinjenom Kraljevstvu, stoga ne propustite da vaš rad pregledaju neka od najvažnijih svjetskih fotografskih imena! Mjesta su ograničena, zato požurite!

Recenzije portfolija namijenjene su predanim fotografima s razvijenim i ozbiljnim pristupom radu, kao i onima nedavno diplomiranima! Među brojnim nagradama za prijavljene fotografe treba istaknuti novčanu nagradu od 1500 funti te izložbu koja će biti organizirana 2018.

Prijave započinju 7. veljače 2017. u 12h (GMT), a prijaviti se možete na linku BOOK NOW.

 

Međunarodni festival fotografije FORMAT

FORMAT 2017. započinje 23. ožujka, a festival se održava od 24. ožujka do 23. travnja 2017.

Međunarodni festival fotografije FORMAT osnovan je 2004. i vodeći je međunarodni festival fotografije i srodnih medija u Ujedinjenom Kraljevstvu. FORMAT organizira cjelogodišnje programe s međunarodnim povjerenstvima, otvorenim pozivima, stažiranjem, konferencijama te suradnjama u Ujedinjenom Kraljevstvu i svijetu. Bijenalno se održava u više od 30 najljepših građevina i krajolika u Derbyju, a 2015. ugostio je više od 100 000 posjetitelja iz cijeloga svijeta.

Direktorica festivala FORMAT je Louise Clements, prošlogodišnja članica žirija Organa Vida,  a Festival organizira umjetnički centar QUAD te Sveučilište u Derbyju.

Više o Festivalu i programu možete pročitati na web-stranici Festivala.