< Vijesti

Natječaj za fotografske radionice u sklopu 3. međunarodnog festivala fotografije Organ VidaVoditelji radionica su tim fotografa iz udruge Omnibus i fotograf Tomislav Dolenec

Program međunarodnog festivala fotografije Organ Vida započet će 19. svibnja fotografskim radionicama u prostorijama fotografskog studija udruge Omnibus. Voditelji radionica su članovi udruge Omnibus, fotografi Siniša Uštulica, Igor Šeler, Jadranko Begić Stripy te poznati hrvatski fotograf Tomislav Dolenec. Fotografski će trojac iz udruge Omnibus kroz četverostanu praktičnu radionicu od dva dijela otkriti tajne snimanja studijskih portreta i specijalnih efekata, a sve uz pomoć profesionalne studijske rasvjete. Nakon četverosatne radionice uslijedit će predavanje poznatog hrvatskog fotografa Tomislava Dolenca. Njegovo veliko iskustvo u postprodukciji fotografija kandidati će moći poslušati na dvosatnoj radionici, gdje će Tomislav na konkretnim primjerima, snimljenim fotografijama s radionice, objasniti postprodukcije tehnike te će izvesti finalni izgled snimljenih fotografija. Finalne će se fotografije ispisati kako bi kandidati dobili konačni grafički proizvod. Za ispis fotografija pobrinut će se EPSON Hrvatska, generalni sponzor festivala.

Radionicama će pristupiti 10 kandidata koji će biti podijeljeni u dvije grupe. Svaka grupa će proći kroz obje radionice:

1. Snimanje portreta sa studijskom rasvjetom

2. Snimanje specijalih efekata

Pozivaju se svi zainteresirani da pošalju zahtjev za sudjelovanjem na fotografskim radionicama putem on-line obrasca koji se nalazi na stranicama Organa Vida i stranicama udruge Omnibus. Prijave traju od ponedjeljka, 9. svibnja, do nedjelje, 15. svibnja u ponoć. Imena odabranih kandidata bit će objavljena na stranicama Organ Vida i udruge Omnibus. Pobjednički će kandidati biti kontaktirani i putem e-maila. Svi će zainteresirani fotografske radionice iz prostorija udruge Omnibus moći pratiti i putem live streaminga Tportala.

Nakon završenih radionica pozivaju se svi na otvorenje izložbe fotografija festivalskog postava Organ Vida u klubu SC s početkom u 20h.