< Vijesti

Organ Vida predstavlja: Snježana Josipović — Fotogrami — radionica fotografije za mlađe uzrasteRadionica u sklopu Artomata | 20.12.2015. | 17 – 20h | HDLU

Fotogrami je naziv jednodnevne radionice namijenjena djeci osnovnškolskog uzrasta (8-13g) kojoj je cilj da polaznici nauče osnove fotografije na temelju praktičnog rada. Vratit ćemo se samim počecima fotografije — gdje je sve započelo, što je svjetlo i kako ono oblikuje fotografije, kako teče proces razvijanja u tamnoj komori, itd. Ako vas zanima kako napraviti fotografiju bez korištenja klasičnog fotoaparata ili kako pomoću svakodnevnih predmeta stvoriti apstraktne slike, ovo je prava radionica za vas.

Sudionici: do 10
Vrijeme održavanja: 20.12.2015. 17 – 20h
Mjesto održavanja: Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Meštrovićev paviljon, Trg žrtava fašizma 16, 10000, Zagreb

O predavačici:
Snježana Josipović rođena je 1982. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, smjer Slikarski dizajner, diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Veleučilišta u Zagrebu, smjer Viši modni dizajner. Tijekom studiranja je završila tečaj Računalnog operatera za grafičko oblikovanje pri Pučkom otvorenom učilištu Algebra u Zagrebu te tečaj analogne fotografije pri Zagrebačkom foto kino savezu. Fotografijom se bavi od 2006. godine. Sudjeluje u uređivanju online magazina za umjetnost i fotografiju Neo Collective, baziranom u Njemačkoj. Svoje radove objavljuje u online i tiskanim časopisima te izlaže na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Vodila je niz kreativnih radionica i aktivnosti s djecom školskog uzrasta pri Udruzi Sunokret OLJIN, te je volontirala na radionicama Male škole arhitekture koje organizira Društvo arhitekata Zagreba i Udruga OPA.

László Moholy-Nagy 2