< Vijesti

Otvoren 7. Međunarodni festival fotografije Organ VidaU Galeriji Klovićevi dvori, centralnoj festivalskoj lokaciji, u četvrtak 3. rujna službeno je otvoreno 7. izdanje Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida, jedinog festivala za suvremenu dokumentarnu fotografiju u jugoistočnoj Europi. Festival su otvorile Marina Paulenka, direktorica festivala, i Jasmina Bavoljak, v. d. ravnateljica Galerije Klovićevi dvori.

otvorenje 6

 

Festival je isti dan otvorio čak pet izložbi; glavnu izložbu finalista Granice, Soči projekt, O Mothers of Bosnia, Unutar Izvan Ispod Bukurešta i Uokvirene priče koja se održava u Kuli Lotrščak. U sklopu festivala otvaraju se još tri izložbe: Bijele noći u galeriji Kranjčar, Eastreet u galeriji Zvonimir i Uvozna pustinja u galeriji Miroslav Kraljević.

izložbe 4

Goste otvorenja zabavljali su TAMAN MLive set i ivanliik, a zabava se nakon 23 sata preselila u Potepuh na Opatovini, gdje će se zabava uz video projekcije održavati i u petak i subotu.

Brojni posjetitelji otvorenja festivala uživali su u gotovo 400 fotografija od preko 30 domaćih i inozemnih autora. Ulaz na program festivala se ne naplaćuje, a kroz dva tjedna ljubitelji fotografije uživat će u brojnim panelima, razgovorima s umjetnicima, predavanjima te filmskom i zabavnom programu.

otvorenje 1