< Vijesti

Počinje deveti festival fotografije Chobi Mela u BangladešuDanas, 3. veljače 2017., započinje deveto izdanje Međunarodnog festivala fotografije Chobi Mela u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša. Chobi Mela prvi je festival fotografije u Aziji, osnovan 2000. godine, otkad se svake druge godine održava u Dhaki.

Festival traje dva tjedna, od 3. do 16. veljače,  a uključuje više od 30 izložbi umjetnika iz čak 16 zemalja svijeta, od Alžira, Belgije do Njemačke, Indije itd.

Tema ovogodišnjeg Festivala jest „tranzicija“. Tranzicija koja umjetnike vodi novim granicama njihova potencijala, novom načinu gledanja, novom jeziku koji će nam pomoći interpretirati svijet oko nas! Izazivajući umjetnike na pronalazak magije koja će fotografiju vinuti u nepoznate visine, organizatori Festivala pozivaju ih na tranziciju u vlastitome radu kako bi zamislili novo viđenje svijeta.

Ipak, tranzicija se ne odnosi samo na sadržaj fotografija, organizatori Festivala pozivaju na tranziciju u samom mediju fotografije, pitajući se o načinima i značenjima njegova korištenja te u kojem se smjeru medij fotografije danas mijenja.

Osim izložbi, na Festivalu će se održati razgovori s umjetnicima, recenzije portfolija, panel diskusije, prezentacije te mnogo fotografskih radionica.

 

Program možete pogledati ovdje.