< Vijesti

POMOĆ ZA ŽRTVE POPLAVADragi prijatelji,

Područja Hrvatske, Bosne i Srbije zahvaćena su dosad nikad viđenim poplavama. Tisuće i tisuće ljudi izgubilo je svoje domove, bilo prisiljeno evakuirati i ostaviti sve što imaju za sobom. Mnogi se još uvijek smatraju nestalima, a najgore od svega je što broj žrtava još uvijek nije poznat te se iz dana u dan povećava.

Stanovnici područja zahvaćenim poplavama već su danima ujedinjeni u spašavanju stanovnika i sprječavanju daljnjih vodenih valova. Vijest o ovoj velikoj tragediji proširila se i izvan granica, tako da pomoć stiže sa svih strana. Svoj doprinos i pomoć možete dati i vi. Svaka pomoć je dobrodošla, a načina ima nekoliko: donacijama odjeće, hrane, vode, higijenskih potrepština ili pak uplatom na žiro račun i telefonskim pozivom.

Po cijeloj Hrvatskoj, Bosni i Srbiji organizirana su mjesta na kojima se prikuplja pomoć. Također uplate možete obaviti putem Crvenog križa. Broj računa je: IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08 , a donatorski telefonski broj 060 90 11. Više informacijama o načinima uplate možete pronaći na stranicama Crvenog križa.

Na Facebooku je među mnogim grupama podrške i pomoći otvorena i grupa u kojoj je moguće ponuditi smještaj za one koji su svoj izgubili. Više info: https://www.facebook.com/pomoczrtvamapoplava?fref=ts

Hrvatske autoceste oslobodit će plaćanja cestarine sve one koji prevoze pomoć. Potrebno se javiti na mail: info@hac-onc.hr

Također važno je napomenuti da kako bi se spriječila zloupotreba humanitarne pomoći je na svaku ambalažu (i to preko BAR CODA) potrebno napisati markerom slovo “H” (humanitarno). To je jedini način da se spriječi preprodaja stvari i vraćanje na police.

Sve najnovije informacije i načine kako pomoći možete pratiti na stranici: poplave.hr.

 

gunja_poplava

 

10271516_10203939664361370_1467044702058397603_n