< Vijesti

Sudnji Dan je, a mi veseli!U subotu, 1. listopada u 20:00, u podzemlje Muzeja suvremene umjetnosti stiže, strog i pravedan, jedan i jedini, Sudnji Dan! Dolaze: dizajneri, glumci, ilustratori, kompozitori, slikari, DJ-evi, menadžeri, copywriteri, direktori, voditelji, street artisti, fotografi, redatelji, novinari, glazbenici, grafiteri, web-wizzardi, snimatelji, producenti, PR-ovci, animatori, studenti, volonteri i fanovi Sudnjeg Dana. Bit će svega: suza, ordena i kikirikija. Otkrijte: kako je glasao Veliki žiri i Žiri klijenata.
Saznajte: tko će prsa okititi Ordenima Sudnjeg Dana.

Ne propustite: jedinstvena izložba utilitarne umjetnosti Piss of Art. Glazba: DJ Rea, DJ Freez, DJ June 22, DJ Sanjin i DJ Volta.

SUDNJI DAN prvi je nezavisni festival kreativnih komunikacija. On na prvo mjesto stavlja pojedince koji su tvorci uspješnih ideja i nastoji ih motivirati i inspirirati za nova djela. Sudionici SUDNJEG DANA su najvećim dijelom zaposleni u reklamnim i PR agencijama, dizajnerskim studijima, produkcijskim kućama, medijski djelatnici i samostalni umjetnici (fotografi, režiseri, dizajneri…). Specifičnost festivala je i veliki žiri od 200 priznatih kreativaca koji glasa putem on line platforme i tako nagrađuje one najbolje u svojoj struci. Pritom SUDNJI DAN u 12 kategorija ne nagrađuje samo reklamne kategorije, nego i sve neodvojivo vezane djelatnosti poput dizajna, fotografije, režije, glume, komponiranja glazbe, animacije i sl.

Drugu godinu zaredom ovaj jedini festival kreativnih komunikacija koji nagrađuje autore, s više od 200 priznatih stručnjaka u tržišnom komuniciranju, odabrat će najbolje kreativce u 12 kategorija koji ne nagrađuje samo perspektivne nade dizajnera i kopirajtera, već i režisere, glumce, fotografe, snimatelje, animatore, ilustratore, web čarobnjake, glazbenike i studente, što Sudnji Dan čini najvećim skupom kreativaca na jednom mjestu. Ovogodišnji Sudnji Dan donosi i novitete poput kategorije Mlada nada za studente kao i novi vizualni identitet SUDNJEG DANA koji je lansiran u sklopu natječaja gdje su nagrađena najkreativnija rješenja autora:  Vedrana Klemensa, Tatjane Petric, Emilije Šimić i Ivane Čukelj .

S ciljem da podrže i inspiriraju nove generacije kreativaca u kategoriji Mlada nada, ekipa Sudnjeg Dana udružila je snage zajedno s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske i najperspektivniju Mladu nadu vode na europski dizajnerski hotspot – Dutch Design Week u Eindhoven. Jedini uvjet za prijavu u kategoriji Mlada nada je studij na nekom od hrvatskih fakulteta ili akademija. Tako će studenti koji na vrijeme prijave svoj najjači rad za Sudnji Dan imati priliku postati specijalni dopisnik s ovogodišnjeg jubilarnog 10. Dutch Design Weeka!

Prošle godine ovaj nezavisni festival kreativnog oglašavanja oborio je sve rekorde u domaćoj oglašivačkoj i kreativnoj industriji s preko 1000 prijava, 205 biranih profesionalaca u sastavu žirija, okupljenih kreativaca na jednom mjestu i najveći rast prijatelja na facebook profilu.  Dosad najveći žiri birao je između 433 rada u 24 kategorije, a po prvi puta je nagrađena i mlada nada (studentska kategorija) Ivan Orin Vrkaš, dok je kreativcem godine izabran Vanja Blumenšajn, trenutno zaposlen u reklamnoj agenciji Imago.