< Vijesti

The Greatest Wish – SiberiaFrom Siniša Glogoški on Vimeo

 

Najveća želja – Sibir

Siniša Glogoški, student fotografije na Akademiji dramske umjetnosti i veliki pustolov, putovao je od Moskve do Magadana u Rusiji u veljači 2011. godine. Plan mu je bio pronaći i upoznati istinske čuvare sobova, pastire, u sjevero-istočnom Sibiru, preko Verkhoyanskog planinskog lanca. Tijekom putovanja, mnoge je pojedince pitao koja im je najveća želja. Kako dotad nije znao koja je njegova, mislio je da će mu njihovi odgovori pomoći u pronalaženju odgovora kojega je tražio. I pomogli su. Zauvijek im je zbog toga zahvalan.

Siniša kaže dalje: “Nisam planirao snimanje na ovom putovanju, više sam se fokusirao na fotografiju pa galeriju možete pogledati ovdje – tiny.cc/glogoski_russia
Bilo je to nevjerojatno putovanje. Od jedinstvene Transsibirske željeznice, pješačenja preko zaleđenog Bajkalskog jezera, autostopiranjem gotovo 2000km na zaleđenim cestama Yakutie, do upoznavanja nebrojeno mnogo dobrih ljudi koji su mi kasnije postali pravi prijatelji. Uspio sam doći do jedne nomadske Evenki obitelji i s njima proveo neko vrijeme. Ekstremno niske temperature (-63°C) pojačale su doživljaj tog nadasve zanimljivog načina života čuvara sobova. Tamo se želim vratiti!”

Hvala Ivani Gabeli na prijevodu, Igoru Neljaku na svemu pomalo i svim ovim fascinantinim pojedincima u videu.

Siniši želimo da ustraje na hrabrosti i još puno velikih putovanja!