< Vijesti

Završio tjedan otvorenja 7. Organa VidaTjedan otvorenja 7. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida završio je 11. rujna velikim završnim partijem u zagrebačkom klubu SuperSuper čije je goste zabavljao DJ Philipe. Festival je započeo 3. rujna velikim otvorenjem u Galeriji Klovićevi dvori kada je otvoreno čak pet fotografskih izložbi: Granice, Soči projekt, Unutar Izvan Ispod Bukurešta, O Mothers of Bosnia… i Uokvirene priče.

Narednih tjedan dana otvorene su još tri izložbe: Bijele noći, Uvozna pustinja i Eastreet. Bogati program ovogodišnjeg festivala obuhvaćao je razgovore s poznatim svjetskim umjetnicima iz svijeta fotografije kao što su Roger Ballen, Hannah Starkey i Alessandro Imbriaco. Također održani su i mnogi razgovori o fotografiji, tribine, paneli, okrugli stolovi, pregledi portfelja i predstavljanja.

Program je obuhvaćao i edukativni dio koji se sastoji od šest radionica pod vodstvom eminentnih domaćih i inozemnih umjetnika iz svijeta fotografije. Ljubitelji fotografije uživali su i u Open Showu, međunarodnoj platformi za predstavljanje fotografskih i multimedijalnih radova, na kojoj je pet sudionika i sudionica prikazalo svoje projekte.

Iako je program festivala završio, još uvijek stignete pogledati izložbe u Galeriji Klovićevi dvori i Kuli Lotrščak, te galerijama Kranjčar, Zvonimir i Miroslav Kraljević. Ulaz na sve izložbe je besplatan.